Fire_modellen_tyk.png

HVORDAN HAR DU DET?

FÅ EFFEKTIVE REDSKABER TIL DIG
- OG DIT PARFORHOLD

Hver 14. dag modtager du gode råd og øvelser til dig – og dit parforhold. 
Få rabatter, invitationer og fordele direkte i din inbox.

Læs i persondatapolitikken om hvordan jeg behandler dine oplysninger

Hvornår begynder et forhold at gå skævt? Det spørgsmål får jeg ofte af mine klienter. Svaret er, at der er intet ‘normalt fungerende’ forhold, der fra den ene dag til den anden pludselig eksploderer i utroskab, mistillid og monumentale skænderier. Det sker fordi vi langsomt og over tid, mister forbindelsen til hinanden. 

 

Hver især går vi dagligt rundt med små bekymringer, drømme og skiftende behov, som vi har brug for at vende. Men der skal jo købes ind, sættes vasketøj over – og om lidt kommer naboerne til millionbøf. Så vi glemmer, eller udsætter samtalerne om, at vi er to mennesker i et forhold – der konstant er i bevægelse. 

 

TJEK DAGLIGT IND MED HINANDEN

Et meget vigtigt sted at sætte ind er at sørge for at I får talt sammen. Og helst dagligt. Et naturligt sted er når I kommer hjem fra arbejde. For her har I været adskilt det meste af dagen. Det behøver ikke at være en lang seance. Tit er 5 minutter nok. Det vigtigste er, at I er mentalt til stede, og giver plads til at lytte til hinanden.

 

Stil det enkle men uhyre vigtige spørgsmål: Hvordan har du det? I dette spørgsmål ligger der et ønske om, at din partner deler med dig, hvad der foregår indeni, som er vigtigt for dig at vide.

 

Der er ingen krav til, at svaret hver gang skal være meget sårbart, handle om tvivl, frygt eller bekymringer. Det kan lige så godt være en lille tanke, en rar oplevelse der fylder, eller måske en netop opstået drøm. 

 

Det kan måske i starten virke lidt fjollet at bruge tid på nu, når kartoflerne skal sættes over, og sokkerne skal foldes. Men at I bevidst og ansvarsfuldt vælger og prioritere at værne om den følelsesmæssige side af jeres relation på daglig basis, sikrer at I hele tiden, holder jer forbundne. At dele både store tanker og små sårbarheder sørger også for at I træner at holde kommunikationen åben, og opretholder et intimt rum mellem jer. Og dette skaber tryghed.

 

Rigtig god samtale.

 

KH

 

//Mikkel

 

PS. Det er lige så effektivt at stille det samme spørgsmål til dine venner, familie eller andre relationer, der står dig nært. Resultatet bliver det samme.