Fire_modellen_tyk.png

HVAD HAR LISBETHS CHEF AT GØRE MED JERES RELATION?

Åh nej. Nu starter din partner op igen med en af hendes lange monologer. Så skal du sidde der og virke interesseret, alt imens hun fortæller om flyverdragter på tilbud. Og om hendes veninde Lisbeth der ikke kommer godt ud af det med sin chef. 

Men lige her har du misforstået noget ret essentielt. For det er netop i disse samtaler, at der ligger en stor og vigtig gave til jeres relation.

For mange mænd står hyggesnak ikke øverst på listen. Vi finder det ikke interessant. Men det er der en årsag til. Vi er i bund og grund ikke trænet til at være i denne typer samtaler. Det strider med vores logiske sans, som vi har fået et klap på skulderen for at bruge gennem livet. Vi bliver opdraget til at være løsningsorienteret. Fra A til B i lige linje og hurtigt til pointen. Så denne type samtaler føles ukonkrete og pointerne uendelig tågede. Resultatet er, at vi lytter med et kvart øre, imens vi stirrer ud i luften og beder til Gud den almægtige om, at det snart er passeret.

Men de samtaler er meget vigtigere for dit parforhold, end du tror. Kunsten at kunne tale om de små ting har flere funktioner for jeres relation.

HER ER TRE AFGØRENDE FORDELE VED AT HYGGESNAKKE MED DIN PARTNER:

1.

Samtalen giver din partner muligheden for at tjekke, om du er til stede i nuet sammen med hende. Om du interesserer dig for de ting, som er vigtige for hende.

2.

Hyggesnakken bruges også som et andet vigtigt værktøj. Din partner har brug for at undersøge dagens oplevelser, som ikke helt endnu er landet. Og der er et dybt ønske om, at du er med til at undersøge dem fra forskellige vinkler. Det er med til, at hun forstår hendes tanker bedre. Hvorfor var Lisbeth havnet i den situation? Var det hendes egen skyld, og kunne hun havde håndteret situationen bedre?

3.

Samtaler som disse giver dig unikke indsigter i, hvordan din partner tænker og fleksibelt løser udfordringer. En fleksibilitet som er sund at besidde for dig og din noget logisk trænede hjerne. For nogen gange er løsningen jo langt fra en lige linje fra A til B. At bevidst kunne se nuanceret på en problematik, giver dig en langt bedre mulighed for empatisk og følelsesmæssigt ansvarligt at kunne løse det. For måske er der en dybere årsag til, at Bjarne fra dit arbejde ikke leverer, som han skal? Eller John ikke bare er en nar, fordi han ikke mødte op til tennis?

Er du med på denne vigtige dans, skabes der for din partner en dybere forbindelse til dig, hvor de små samtaler bliver som lim der binder jeres liv sammen. 

Og det skaber en dyb tryghed og ro inde i din partners nervesystem. 

Roen og trygheden skaber også grobund for, at I kan tale sammen om andre områder der stikker noget dybere. Det kan du læse om i mit forrige nyhedsbrev (link).

Så hermed en kraftig opfordring til at spidse ører, næste gang Lisbeth ikke er glad for sin chef. 

God hygge-samtale.

Kh

//Mikkel