Fire_modellen_tyk.png

HUSK AT TAGET DIT PARFORHOLD MED PÅ FERIEN

FÅ EFFEKTIVE REDSKABER TIL DIG
- OG DIT PARFORHOLD

Hver 14. dag modtager du gode råd og øvelser til dig – og dit parforhold. 
Få rabatter, invitationer og fordele direkte i din inbox.

Læs i persondatapolitikken om hvordan jeg behandler dine oplysninger

Lige om lidt skal du på sommerferie. Du skal smide dig i strandstolen, lægge alle hverdagens problemer på fjernlageret – og tillade alkohol efter kl. 11. Jeg kan forestille mig, at du glæder dig. Men der er én ting, de fleste af os lægger til side i hverdagen, som vi skal huske at pakke med i kufferten. De vigtige samtaler om vores parforhold. 

Midt i hverdagens travlhed kan vi glemme at få talt om vores relation. Samtalerne om hvordan vi har det sammen, de små bekymringer der opstår og justeringer af hinandens behov, bliver lagt ned i bunden af vasketøjskurven. For vi orker ikke en potentiel konflikt efter en lang dag på kontoret. Så er det lettere at gemme dem til en anden dag.

Men når vi ikke løbende får talt om ‘os’, har symptomerne af de manglende samtaler en tendens til at dukke op, når vi mindst orker det; på sommerferien. 

Når dagen pludselig ikke fyldes med madpakker og vasketøj, kan de hengemte uforløste behov komme op til overfladen som frustrationer. For nogle udmønter det sig et ønske om usandsynlige lange cykelture alene. For andre bliver de hofleverandører i dårlig stemning. Det passer ikke specielt godt med den hyggelige plan om, at der skal hygges med rosé på terrassen, og kan derfor have nogle kedelige længerevarende konsekvenser for relationen.

Med samme iver som I har forberedt turen til norditalien med flybilletter, reservation af hotel og restaurantbesøg, skal I også forberede at der på ferien, skal være plads til vigtige samtaler om jer. Planlæg gåture hvor der er mulighed for stille og roligt at bevæge sig gennem landskabet – og ind på områder hos jer hver især som I gerne vil tale om. Find en god flaske vin frem, når solen går ned, og læg telefonerne til side. I bestemmer hvor og hvordan. Forbered dig ved, at skrive ned hvad det er du vil sige til din partner. Har du brug for mere tid, hvor I bare er jer to? Synes du at tonen bliver lige skarp nok når der er pres på om morgenen? Eller skal din jobsituation måske revurderes?

Sommerferien giver jer muligheden for ikke kun at slippe hverdagen, men også at finde dybere ind i jeres relation og minde hinanden om hvorfor det er, at I har valgt at dele jeres liv sammen.

Ja, det var det hele fra mig. Nu trænger jeg til ferie, så jeg bliver lidt stille den næste måneds tid. Hvis du gerne vil læse eller genlæse mine andre artikler og få inspiration til dig og forholdet, kan du finde dem her. 

Rigtig god sommer og samtaler. Husk solcremen. 

 

Kh

 

//Mikkel