Fire_modellen_tyk.png

DU KAN REGNE MED AT JEG ER DER FOR DIG

FÅ EFFEKTIVE REDSKABER TIL DIG
- OG DIT PARFORHOLD

Hver 14. dag modtager du gode råd og øvelser til dig – og dit parforhold. 
Få rabatter, invitationer og fordele direkte i din inbox.

Læs i persondatapolitikken om hvordan jeg behandler dine oplysninger

I mit ægteskab var vi et stærkt team. Især når det kom til at få dagligdagen til at fungere. Vi var også gode til at drømme sammen og være hinandens gode venner. Men når det begyndte at brænde på, og begge havde noget på hjertet vedrørende vores forhold, forsvandt samarbejdet og blev erstattet af vrede, frustration eller flugt. Vi havde simpelthen ikke gjort det trygt nok for hinanden at dele vores sårbarheder eller behov. Det skabte afstand mellem os, og til sidst var der for langt hjem. 

Klog af skade vil give dig to råd, jeg har erfaret, der gør det trygt for jer at komme til hinanden med, hvad I har på hjerte. Som en lille sidegevinst giver det jer også langt bedre adgang til hinandens følelser:

RÅD #1: VÆR TILGÆNGELIG

Jo lettere det er for din partner at få taletid hos dig, uden at føle sig forkert ved at banke på din dør, jo lettere er det for din partner at åbne sig op for dig. Træn derfor bevidst at have døgnåbent, så din partner altid kan komme til dig, når der er brug for at lufte sine bekymringer, sårbarheder eller tvivl. Her er en lille mantra, du kan tygge på og vælge at sige højt til din partner – naturligvis med dine egne ord:

“For mig er det en stor gave for vores relation, at du har lyst til at komme og fortælle mig om, hvordan du har det. På den måde føler jeg, at vi er sammen om at sørge for, at vores forhold forbliver fortroligt, tæt og relevant for os begge”.

Du skal med andre ord være opmærksom på dig selv og måden, hvorpå du møder din partner. Husk, at din opmærksomhed er ønsket, fordi der er noget i jeres relation, som den, du har valgt at dele dit liv med, gerne vil have justeret sammen med dig. Husk, selvom det nogle gange kan føles sådan, henvender din partner sig ikke for at genere din dag.

Hvis du mærker, at der ikke er overskud på lytte-kontoen, har du ret til at afvise samtalen. 

Sig for eksempel: “Jeg er rigtig glad for, at du kommer til mig, og jeg vil meget gerne svare. Men lige nu har jeg ikke overskud. Ville det være okay for dig, at vi taler om det senere?

Her er det dit ansvar at være specifik på, hvornår du er klar til at tale.

RÅD #2: VÆR TRANSPARENT

Jo mere din partner har adgang til din følelsesliv, jo mere trygt bliver det at være i parforhold med dig. Du skal derfor også være villig til at dele dine tanker med din partner. Ikke kun de positive og festlige følelser, men også når du er bekymret, ked af det eller i tvivl. Husk, at du lige så godt kan være ærlig med det samme. Sandsynligheden for, at din partner kan mærke, at du ikke taler helt sandt, er stor. Deler du ikke, gør du din partner utryg, hvilket er en følelse, der kan få de fleste til enten at gå i flyverskjul – eller eksplodere. Begge resulterer i afstand, som er et af parforholdets største fjender.

Hvis du mærker, at der lige nu ikke er adgang til de dybe følelser, fortæller du det. Så er du nemlig stadig tydelig om, hvad der foregår indeni dig. Sig f.eks.: “Jeg har svært ved at mærke efter, hvad der foregår i mig lige nu. Lad mig tænke over det og vende tilbage”. 

Og ja, du har gættet det. Det er dit ansvar at vende retur. 

Se, nu står det 2-0 til trygheden i jeres parforhold.

Kh

/Mikkel

DAGENS EKSTRA TIP

Du kan bruge de selvsamme to måder også med venner, familie og kollegaer. De bliver lige så glade for at vide hvor de har dig.

FÅ TRE BRUGBARE RÅD TIL AT NAVIGERE I DEN KONFLIKTFYLDTE SAMTALE
- HELT GRATIS

Jeg har lavet en samling af effektive og håndgribelige råd til, hvordan I sammen kan vende den konfliktfyldte samtale til en berigende, justerende samtale, der styrker jeres parforhold.

DETTE FÅR DU:

1. En mail, der giver jer de essentielle trin, som I skal have på plads, før I taler sammen

2. En opfølgende mail med simple regler for, hvordan I sammen kan navigere mellem justeringer, følelser, ønsker og behov i selve samtalen

3. En sidste mail, hvor jeg lærer jer den vigtige, og ofte oversete, del af samtalen, nemlig evalueringen.